Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ΟΡΚΟ ΝΙΚΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΝΕ ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα κορίτσια παίζουν μπάσκετ στον Ιωνικό Λαμίας. Στο..γυναίκειο τμήμα. Εξαιτίας όμως ενός τραγικού λάθος του οδηγού του πούλμαν , κόντρα στο Παγκράτι έπαιξαν τα κορίτσια και όχι οι "ΑΝΔΡΕΣ" του Μπάνε Πρέλεβιτς. Και έτσι η Φθιωτική ομάδα γνώρισε την ήττα και μένει εκτός πρωταθλήματος. Ωστώσο γνωστό μπασκετικό site προσπαθεί να εμψυχώσει τους Λαμιώτες και να κάνει όλους τους υπόλοιπους να χαμογελάνε.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο με τίτλο "Αντρες έτοιμοι για όλα":
Αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις ομάδες της Α2 (κι όχι μόνο) είναι ο τρόπος που διαχειρίζονται την κρίση τους. Στον Ιωνικό Λαμίας η ήττα από το Παγκράτι έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Τις τελευταίες 48 ώρες συζητήθηκαν πολλά, πέρασαν όλα και όλοι από κόσκινο, αλλά τελικά την απόφαση την πήραν οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι παίκτες. Αφού πρώτα ανέλαβαν την ευθύνη, ύψωσαν ασπίδα γύρω από το προπονητικό τιμ (που στο μεταξύ είχε θέσει στη διάθεση της διοίκησης τις παραιτήσεις του) και ξεκαθάρισαν: "Από εδώ και πέρα θα μιλήσουμε εμείς στο γήπεδο".
Αμέσως μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση και την ήττα από το Παγκράτι, ο Μπάνε Πρέλεβιτς (ποτέ στην καριέρα του δεν κρύφτηκε) έθεσε εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης, τονίζοντας όμως ότι είναι αποφασισμένος να το παλέψει ως το τέλος. Θα είναι ψέματα αν πει κανείς ότι δεν σκέφτηκαν στη Λαμία όλα τα ενδεχόμενα. Την αλλαγή προπονητή, ακόμα και τη διακοπή κάποιων συμβολαίων. Όχι τόσο για να περισώσουν χρήματα (έτσι κι αλλιώς για τους διοικούντες οι συμφωνίες είναι συμφωνίες και δεν αλλάζουν), όσο γιατί απογοητεύτηκαν από την εικόνα της ομάδας, σε ένα κρίσιμο αγωνιστικό σταυροδρόμι.Δεν πήραν αποφάσεις εν θερμώ. Περίμεναν να ακούσουν τους παίκτες, περίμεναν να ακούσουν τους προπονητές, περίμεναν να αφουγκραστούν τον κόσμο. Ακόμα και τους πιο κακοπροαίρετους, οι οποίοι έσπευσαν να αναζητήσουν θεωρίες συνωμοσίας πίσω από μια ήττα, που ενδέχεται να κοστίσει ακριβά.Η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν καθοριστική. Το κλίμα βαρύ, οι αποφάσεις σηματοδοτούσαν όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον. Οι παίκτες, όμως, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Παραδέχθηκαν ότι αυτή η εμφάνιση δεν αξίζει ούτε στον Ιωνικό, ούτε στην επένδυση, ούτε στα ονόματά τους. Ζήτησαν να μην γίνει η παραμικρή αλλαγή, να συνεχίσει η ομάδα ως έχει και "απομένουν 10 τελικοί. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα πάμε να κερδίσουμε και τα 10 παιχνίδια και του χρόνου θα παίζουμε στην Α1" ήταν το μήνυμα.
"Σας εμπιστευτήκαμε από την πρώτη στιγμή. Συνεχίζουμε να το κάνουμε. Μην μας απογοητεύσετε. Ούτε εμάς, ούτε τον κόσμο" ήταν η απάντηση της διοίκησης, δια στόματος του προέδρου Γιάννη Διαμαντή, ο οποίος μέσα στη λύπη του για την τελευταία εικόνα της ομάδας, ένιωσε ικανοποιημένος από το ότι οι παίκτες δεν… κρύφτηκαν. Και βγαίνοντας από το Δ.Σ. είπε σε φιλικό του περιβάλλον: "Τώρα είμαι πιο σίγουρος από ποτέ πως θα πετύχουμε".Μια λαϊκή ρήση λέει πως όταν χυθεί η καρδάρα με το γάλα έχεις δύο επιλογές: ή κάθεσαι από πάνω και κλαις για το γάλα που χάθηκε, ή το πήζεις και το κάνεις γιαούρτι. Στη Λαμία αποφάσισαν το δεύτερο. Τα αποτελέσματα αναμένονται αρχής γενομένης από το ματς με τα Τρίκαλα, που λόγω ειδικών συνθηκών γίνεται η... μητέρα των μαχών. Το παιχνίδι που δεν θέλουν να χάσουν, ακόμα και αν ήταν το... τελευταίο της καριέρας καθενός εξ αυτών. Ήδη από χθες δόθηκε "όρκος νίκης". Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: